De ce?

Am scris cine sunt, ce fac, cum fac și unde mă gasiți. Dar de ce fac toate astea și în acest fel? Sigur, e meseria mea, dar totuși de ce?

Cred că pacienții sunt oameni ca mine, ca familia mea sau ca prietenii mei și trebuie tratați ca atare. Cred ca fiecare om trebuie ascultat și trebuie respectat.

Cred ca boala este uneori un prilej pentru fiecare de a-și pune întrebări asupra modului cum a trait până în acel moment. Cred că atât cât este posibil viața trebuie să continue pentru fiecare pacient cât mai normal cu putință, schimbând ce este de schimbat și acceptând ce nu poate fi schimbat.

Cred că răbdarea este importantă, răbdarea cu sens, care aduce finalul dorit: răbdarea ca examenele să fie programate și făcute, răbdarea ca analizele sau biopsiile să aibă rezultate, răbdarea ca un tratament să-și facă efectul, încet, încet. Cred că dacă un pacient așteaptă să fie consultat sau așteaptă un rezultat al unui examen, el trebuie să știe cât durează așteptarea, trebuie să simtă că medicului îi pasă de el.

Cred că e important ca medic să îți pese de fiecare pacient.

4 thoughts on “De ce?

 1. buna ziua’ma numesc codreanu c sunt din buzau din aceeasi localitate cu colegul dvs dr lazar de la urologie si a-si dori o internare la dvs .cum sa procedez va rog frumos?astept raspunsul dvs.cu stima si respect

 2. Bună seara,
  Găsiți datele mele de contact pe site la rubrica “Unde mă găsiți?”.
  Cu stimă,
  Mihai Ciocîrlan

 3. Sunteti un doctor deosebit, cu o pregatire profesionala impresionanta, cu o daruire inestimabila si un suflet mare. Va multumesc foarte mult domnule doctor pentru tot si sunt mandra ca avem medici atat de competenti si implicati care au preferat sa ramana in tara desi au foarte multe oportunitati in strainatate. Va apreciez foarte mult. Sunteti un exemplu pentru foarte multi dintre noi. Deosebita stima.

 4. Domnul doctor,
  V-am intalnit la Fundeni acum vreo 10 ani,aveam boala inflamatorie intestinala,mi-ati facut niste investigatii,eram pacienta altui medic.Vreau sa va multumesc,ca,la momentul acela,ati fost primul doctor( si singurul timp de ani buni) care m-a tratat cu respect si empatie. Multumesc ca m-ati tratat ca pe o fiinta umana,ca de la om la om,nu m-ati umilit sau privit de sus.Atunci eram prea tanara si nu mi-a trecut prin cap ,ca as putea sa aleg la ce medic sa merg. Dar sunt sigura ca as fi fost scutita de multe traume daca v-as fi fost pacienta!Va doresc tot binele!

Comments are closed.