O bună condiție fizică scade riscul de cancer intestinal

Știm cu toții că persoanele care fac sport au un risc mai mic de boli cardiovasculare.
Un studiu recent de la Universitatea din Vermont, Burlington, SUA, arată că, așa cum era de așteptat, persoanele cu o condiție fizică foarte bună au un risc mai mic cu 23% de mortalitate prin boli de inimă (infarct miocardic) față de persoanele cu o condiție fizică scăzută.
În același timp însă, aceste persoane au și un risc scazut de cancer intestinal, cu 38% mai mic, cât și un risc scăzut de cancer pulmonar, cu 68% mai mic. Mortalitatea prin cancer este scăzută cu circa 14%.

De menționat este faptul că ceea ce contează este condiția fizică și nu greutatea corporală: chiar și cei cu greutate corporală normală au un risc crescut de cancer dacă le lipsește activitatea fizică!
Așadar, una din măsurile pe care le putem lua pentru a preveni cancerul intestinal, pentru a trăi mai mult (și mai bine) este activitatea fizică zilnică.
Lipsa activității distruge condiția fizică a oricărei ființe umane, în timp ce mișcarea și exercițiile metodice o păstrează”. Platon știa asta încă de acum 2363 de ani (350 îen).
maraton Amsterdam 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>