Cancerul de pancreas

2586 de români au decedat datorită cancerului de pancreas în 2011 conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, mai puțini decât cei decedați prin accidente de circulație (3151), dar un număr mai mare decât cel al deceselor datorate cancerului de col uterin (2071). E mult, e puțin? Cu siguranță e mult, România se află pe locul 30 în lume la incidența cancerului de pancreas.

Se iau măsuri concrete pentru prevenția accidentelor de circulație, există campanii de screening și vaccinare împotriva cancerului de col utein. Ce se poate face pentru pacienții cu tumori pancreatice?

Iată 5 întrebări și 5 răspunsuri:
Continue reading

Alături de pacienții cu boală Crohn și rectocolită ulcero-hemoragică

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune sprijină pacienții cu boli inflamatorii intestinale. Pe site-ul asociației găsiți informații utile și datele de contact ale unor oameni extraordinari ce vă pot fi alături în perioadele grele (și de ce nu, perioadele bune) ale evoluției acestor boli.
De curând Ana-Maria, Maria, Răzvan și Raul au publicat cartea „Autografe pe curcubeu” despre încercările prin care au trecut fiind diagnosticați cu aceste boli. V-o recomand cu căldură! Este parte a campaniei „Doar optimismul e contagios” prin care opinia publică e sensibilizată la aceste afecțiuni.
Si un interviu recent, cu câteva emoții și mici inadvertențe.